Het worstmakersgilde heeft een lange historie als het gaat om het verbeteren en in stand houden van vaktechnische kennis voor ambachtelijke slagerijen. De welbekende regiobijeenkomsten en de titels Worstmaker en Traiteur van het Jaar zijn hiervan de meest sprekende voorbeelden. In 2020 zijn Uw Slager en Het Worstmakersgilde gaan samenwerken en in 2021 hebben zij officieel de handen ineen geslagen. Hiermee is er gezorgd dat de focus en kennis van het Worstmakersgilde op het gebied van vaktechniek en ambacht is geborgd voor de toekomst.
Ieder half jaar mag je meedoen aan de vaktechnische productkeuringen. Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden op vakmanschap, geur, smaak, versheid en hygiƫne.
Jaarlijks worden er op meerdere locaties (in iedere van de 5 regio's ten minste 2 bijeenkomsten) bijeenkomsten georganiseerd. Voor slagers die zich hiervoor openstellen een bron van inspiratie!
Ieder jaar in januari wordt je uitgenodigd op een feestelijk en inspirerend evenement. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst worden de regio kampioenen en landelijke kampioenen bekend gemaakt en gehuldigd.
Daarnaast zijn er altijd tussen de 30 en 40 bedrijven, waaronder onze vaste ketenpartners, aanwezig die zich met hun producten en diensten presenteren en waar jij als ondernemer jouw voordeel mee kunt doen.
Ieder jaar wordt een spreker uitgenodigd die ons meeneemt in ontwikkelingen op het gebied van economie en food. Altijd leerzaam om mee te nemen in de bepaling van de strategie voor jouw bedrijf.
Stilstand is achteruitgang, dat geldt ook voor de kennis in jouw bedrijf. Jaarlijks wordt er gekeken wat er in de groep leeft aan wensen op het gebied van kennis. Op basis daarvan worden er elk jaar diverse (online) trainingen en workshops georganiseerd.